sâmbătă, 20 august 2011

La scăldat !!!! :)))





În cadrul taberei de vară din anul acesta , vineri 19 august 2011 , 20 de copii ai grupului catehetic "Îngeraşii" au pornit dis de diminită spre strandul Apollo-welness-club din localitatea Sângeorgiu de Mureş. Odată ajunşi acolo ne-am bucurat cu toţii de razele soarelui si ne-am răcorit în apa minunată a ştrandului . După o zi minunată cu mult soare si veselie , petrecută împreună , ne-am intors acasă încantaţi de această zi minunată , unii dintre noi foarte bronzaţi , cu totii obosiţi dar pe deplin fericiţi. Multumim Bunului Dumnezeu pentru ca ne-a dăruit o astfel de zi minunată.

Mai multe poze : POZE CU EVENIMENTE DIN PAROHIE

d-na preoteas
ă Ramona-Elena Dudaş

luni, 15 august 2011

Reuniunea Mariana -Ungheni


In dupa-amiaza zilei de 15 august in cadrul Parohiei noastre a avut loc intalnirea membrilor Reuniunii Mariane.Sedinta a inceput cu recitarea Sfantului Rozar urmat mai apoi de meditatii pe marginea mesajului Sfintei Feciore Maria de la Medjugorje.Cu ocazia acestei intalniri s-a ales Presedintele in persoana d-nei Maria Stefan si casierul organizatiei in persoana d-nei Doina Ghilea. La finalul intalnirii au fost inmanate diplome noilor membrii si s-a hotarat ca urmatorea intalnire sa aiba loc la inceputul lunii septembrie.
"Cu Blandul Isus sa ne binecuvinteze Fecioara de Sus !"

Adormirea Maicii Domnului




În conformitate cu Sfânta Tradiţie, Maica Domnului a murit ca orice fiinţă omenească, "adormind," aşa cum indică şi numele sărbătorii. Ea a murit aşa cum mor toţi oamenii, nu în mod "voluntar" ca Fiul ei, ci prin necesitatea naturii ei umane muritoare care este indisolubil legată de stricăciunea acestei lumi. Apostolii au fost aduşi în mod miraculos la acest eveniment şi au fost cu toţii prezenţi, cu excepţia Sfântului Apostol Toma, atunci când Maica Domnului a trecut din această viaţă. Apoi, ea a fost înmormântată. Apostolul Toma a ajuns câteva zile mai târziu; dorind să o vadă încă o dată, i-a convins pe ceilalţi să deschidă mormântul Maicii Domnului. Atunci Apostolii au descoperit că trupul Ei nu mai era în mormânt. Acest moment este pentru noi pârga (primul rod) al învierii de obşte a credincioşilor, care va avea loc după a doua venire a lui Cristos.
Sarbatoarea poartă numele de Adormirea Maicii Domnului, pomenind trecerea ei din această viaţă, cuvântul "Adormire" traducând grecescul Koimisis, care înseamnă adormirea întru moarte (de aici vine cuvântul cimitir). Biserica Romano-Catolică preferă să numească acest eveniment ridicare la cer (lat. assumptio, lit. "primire" [în cer]) întrucât, ţinând seama de dispariţia trupului Maicii Domnului din mormânt, consideră că Ea a fost înălţată cu trupul la Cer.
La fel ca şi în cazul naşterii Sfintei Fecioare, sau în cazul Intrării în Biserică, nici pentru Adormirea Maicii Domnului nu există referinţe istorice sau biblice pentru această sărbătoare. Biserica Greco-Catolica propovăduieşte că Maica Domnului este fără de păcat, dar şi că Fecioara Maria a avut nevoie cu adevărat să fie mântuită de Cristos - mântuită de încercări, suferinţe şi moarte din lumea aceasta. Ea a murit cu adevărat şi apoi a fost luată la Cer de Fiul ei, ca Maică a Vieţii, şi ia deja parte la viaţa fără de sfârşit din Împărăţia Cerurilor. Această viaţă în rai este pregătită şi promisă tuturor care "ascultă Cuvântul lui Dumnezeu şi îl păstrează" (Luca 11,27-28)