vineri, 14 octombrie 2011

Parohia "Buna-Vestire"din Iernut în straie de sărbătoare


Începutul lunii octombrie a constituit pentru Parohia Română Unită, greco- catolică din Iernut, un bun prilej de aniversare a 10 ani de la sfinţirea bisericii parohiale cu hramul Buna Vestire.Preafericirea Sa Lucian Mureşan Arhiepiscop şi Mitropolit de Alba Iulia şi Făgăraş – Blaj şi Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unită cu Roma, Greco-Catolică, i-a încredinţat Părintelui Canonic Ioan Fărcaş, Vicar mitropolitan şi Protopop al Blajului, misiunea de a conduce oficiile liturgice şi de a prezenta salutul său cordial şi cuvântul de învăţătură pentru credincioşii din Iernut, păstoriţi de către părintele Vasile Iagăr.Astfel, sâmbată 1 octombrie, la apusul soarelui, Părintele Vicar a oficiat Slujba Vecerniei, slujbă la care au liturgisit preoţi veniţi din Protopopiatele Iernut, Mureş, Târnăveni şi Blaj, iar cuvântul de meditaţie a fost rostit de către părintele protopop de Mureş, Dan Liviu Fodor.

Duminică dimineaţa, în prezenţa preoţilor, a credincioşilor şi a oficialităţilor locale s-a rostit la poarta bisericii cuvântul de bun venit la sărbătoarea parohiei, de către părintele protopop de Iernut, Alexandru Lobonţiu.

La Sfânta Liturghie, în cuvântul de învăţătură al Preafericirii Sale, prezentat de părintele Vicar Ioan Fărcaş s-a spus:

Mulţumim lui Dumnezeu pentru că ne oferă atâtea popasuri de bucurie, popasuri legate de dorite realizări şi frumoase împliniri. Un asemenea popas de bucurie ne oferă bunul Dumnezeu pentru această duminică, aici la Iernut. Motivul bucuriei noastre de astazi este acela că la 10 ani de la sfinţirea acestui locaş de închinare, totul, atât în interior cât şi în exterior este deosebit de frumos. Totul este frumos pentru că aşa se cuvine să fie Casa lui Dumnezeu, totul este frumos pentru că Cel frumos, adică Dumnezeu, nu poate locui cu noi decât în locul cel mai frumos care este biserica”.

După săvârşirea Sfintei Liturghii, părintele paroh a adresat mulţumiri preoţilor şi oficialităţilor locale care au participat la această frumoasă aniversare din viaţa parohiei.La acest frumos eveniment au participat și credincioși greco-catolici ai Parohiei noastre în frunte cu Părintele paroh .

Pr. Lucian Dudas

Niciun comentariu: