duminică, 22 ianuarie 2012

Biserica Catolică din România este solidară cu suferința Poporului Român

Nunţiul apostolic în România, Francisco-Javier Lozano, a afirmat ieri la Cotroceni că există pericolul ca demnitatea umană şi drepturile omului să fie sacrificate în unele ţări, pentru a combate criza globală.

„Anul 2011 ne-a arătat gravitatea problemelor cu care se confruntă lumea noastră şi faptul că avem de-a face cu adevărat cu o criză globală. Nimeni nu a rămas neatins de dificultăţile economice, însă cei săraci le vor simţi mai mult decât oricine altcineva.

Întotdeauna cei săraci şi cei dezavantajaţi sunt cei care suferă primii şi care suferă cel mai mult. Pericolul este că demnitatea umană şi drepturile omului ar putea fi sacrificate în măsurile luate pentru a răspunde problemei în diferite ţări ale lumii”, a spus nunţiul apostolic. Acesta a amintit că poporul român a arătat în trecut că are calităţile necesare pentru a depăşi mari dificultăţi: „Credinţa creştină a poporului român l-a învăţat cum să reziste în timpuri problematice, cum să aibă răbdare şi cum să aibă grijă de ceilalţi.”http://www.jurnalul.ro/observator/avertisment-de-la-nuntiul-apostolic-601978.htm

Niciun comentariu: