miercuri, 27 februarie 2013

Papa Benedict al XVI-lea a avut ultima audienta generala in Piata Sfantul Petru



Suveranul Pontif a susținut ultima lui audiență generală în Piața Sfântului Petru. Acolo au fost prezenți zeci de mii de pelerini.Este penultima zi de Pontificat pentru Papa Benedict al XVI-lea. Joi seara, Suveranul Pontif va părăsi Vaticanul și se va retrage pentru două luni la castelul Gandolfo, reședința papală de vară, urmând ca mai apoi săse retragă într-o mănăstire de la Vatican.Papa Benedict al XVI-lea a străbătut pentru ultima dată Piața Sfântul Petru în Papamobil. Traseul a fost mai lung ca de obicei, pentru că Sfântul Părinte a dorit să își poată lua rămas bun de la credincioșii sosiți la Vatican din toată lumea.
În mod normal, audiența Papei din fiecare miercuri este un eveniment care nu primește foarte multă atenție, se desfășoară în interior, într-o încapere mică. Interesul arătat de credincioși pentru eveniment este atât de mare, încât a fost mutat în Piața Sfântul Petru.
75.000 de pelerini și-au rezervat bilete pentru ultima audientă generală a Papei.
Încă de marți, Papa și-a triat documentele, pentru a lăsa totul în ordine în apartamentele de la Vatican. În același timp, a răspuns mesajelor primite de la credincioși, inclusiv de la mulți șefi de stat. Totul trebuie să fie pregătit pentru joi seara, când Papa Benedict al XVI-lea își vaîncheia oficial atribuțiile.
Se va întalni cu cardinalii, care au ajuns deja la Roma. Mai tarziu, la 5.00 după-amiaza, ora locală, Papa se va îmbarca într-un elicopter, care îl va duce la Palatul Gandolfo, reședința papală de vară situată la aproape 25 de kilometri departare. Începând cu ora 8 seara, el nu va mai fi Papă.
Va primi numele de "Sanctitatea Sa Benedict al XVI-lea, Papă emerit", va purta alte veșminte și va renunța la inelul papal și la sigiliu. Amandouă vor fi distruse.
Thomas Rosica, purtator de cuvânt de la Vatican spune: "Va purta o reverendă(sutană) simplă, albă. Un aspect imporant sunt pantofii. Nu va mai purta pantofii roșii cu care l-ați văzut, ci a ales să păstreze o pereche de pantofi maro, pe care i-a primit în timpul vizitei în Mexic, la Leon".
După ce Papa își va încheia oficial Pontificatul, decanul cardinalilor, Angelo Sodano, îi va invita la Vatican pe cei 115 cardinali electori, care vor stabili, printre altele, și data Conclavului de alegere a viitorului Papă.

Am fost surprins plăcut ca la sfârșitul audienței să aud pe Sfântul Părinte salutând în limba noastră românească ,pelerinii români cât și pe noi cei rămași acasă.

Bunul Dumnezeu să vă binecuvinteze,Sanctitatea Voastră,să vă dea sănătate și pace sufletească.

LĂUDAT SĂ FIE ISUS CRISTOS ȘI PREACURATA FECIOARĂ MARIA.
pr.Lucian Dudaș

Niciun comentariu: