marți, 24 noiembrie 2015

Mesajul PF Cardinal Lucian adresat comunității românești din Paris


În urma evenimentelor tragice care au avut loc la Paris vineri, 13 noiembrie 2015, Preafericitul Părinte Cardinal Lucian a adresat un mesaj comunității greco-catolice române din capitala Franței. Mesajul a fost citit în biserica parohială la finalul Sfintei Liturghii celebrate duminică, 22 noiembrie 2015, de către Pr. Cristian Crișan, Rectorul Misiunii Catolice Române de la Paris.
Întreaga comunitate s-a arătat profund emoționată de gândurile părintești și de dragostea cu care Preafericirea Sa le poartă de grijă.
" Iubiţi credincioşi greco-catolici români de la Paris,
Cu mare îngrijorare şi durere în suflet am aflat despre comiterea tragicelor şi reprobabilelor actelor din seara zilei de 13 noiembrie 2015 la Paris şi în periferiile acestuia, precum şi despre continuarea actelor de violenţă în zilele imediat următoare. Ştiu că mulţi locuiţi împreună cu familiile chiar în acele locuri. Pentru aceasta, gândul meu s-a îndreptat imediat către Dumneavoastră, bunii noştri credincioşi greco-catolici români de la Paris, şi L-am rugat pe Domnul şi pe Preasfânta Sa Mamă ca să nu fiţi niciunul afectaţi de această mare încercare prin care trece poporul francez
......."sursa e-communio.ro

Niciun comentariu: